Als nieuwe bezem maakt ik met gezond verstand beleid in het sociaal domein

Begin 2020 sloot ik me aan bij de Nieuwe Bezems community, een initiatief van Anne Vrieze (eigenaar WWZ Academie).

Over mijn visie op gezond verstand in het sociaal domein werd ik geïnterviewd:

Remko begon de maandag na de vuurwerkramp in Enschede met zijn baan bij de gemeente Enschede. Hij was daarna een lange tijd ambtenaar. In september 2013 gooide hij het roer om en begon hij als ondernemer met TransitieDOEN.

“Sinds mijn afstuderen ben ik bezig geweest met het betrekken van mensen die zich niet vanzelf melden bij de gemeente. Ik heb veel gewerkt voor en met dak-en thuislozen. Ook ben ik politiek actief geweest in de gemeenteraad. Ik vind vooral vertrouwen heel erg belangrijk. Dat je zorgverleners kunt vertrouwen en ook op ze kunt rekenen, dat je erop kunt vertrouwen dat je echt zelf kunt kiezen. Maar ook dat gemeente en zorgaanbieders op basis van vertrouwen met elkaar samenwerken en met de inwoner. Ik merk namelijk dat er nog veel wantrouwen is in het sociaal domein.

Momenteel maak ik als ZZP’er beleid op gemeentelijk niveau. Ik wil dat graag doen op basis van de lokale situatie en niet generaliseren. Ik stel vragen over cijfers en feiten. Hoe komt dat? Waarom is dat zo? Ik ben erg nieuwsgierig en wil er altijd achter komen hoe iets komt.”

Lees verder op de website van de Nieuwe Bezems community.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *