Tijd voor een nieuwe klus, in het nieuwe jaar

Ruim twee en een half jaar werk ik met veel genoegen in Coevorden. Het is een overzichtelijke gemeente, maar groot genoeg om ook mee te tellen in de provincie Drenthe.

In het minimabeleid hebben we flinke vooruitgang geboekt, er is van alles in gang gezet. Maar belangrijker nog, de afgelopen periode daalde het aantal huishoudens dat rond moet komen van een minimuminkomen. Ook het aantal kinderen in armoede vertoont een dalende trend. Met de pilot intergenerationele armoede (0nderdeel van de Regiodeal met Rijk en provincie) lukt het om de patronen die families in armoede houden bespreekbaar te maken.

De taken van de gemeente in de GGZ krijgen steeds meer vorm. Het mooiste resultaat vind ik de rol die de inloop van Cosis steeds meer pakt en krijgt. Doen wat nodig is, zie je daar heel mooi terug. De laatste paar maanden richt ik me op het regelen van de laatste details, zodat in 2021 steeds meer inwoners met een psychische kwetsbaarheid een mooie plek hebben in Coevorden.

Vanaf januari 2021 blijf ik nog even een dag in de week voor het minimabeleid, verder is mijn agenda nog leeg. Heb je een mooie klus voor me, neem dan vooral contact op. Beleid in het sociaal domein bij gemeenten is helemaal mijn ding, maar ook een projectleidersrol voor beschermd wonen in een regio of een rol in de verbinding met gemeenten vanuit een welzijnsorganisatie of zorgaanbieder pak ik graag op.

De foto is trouwens van Marjolein van Panhuys, zomer 2020 geschoten in mijn geboortedorp Wormer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *